6 Mart 2013 Çarşamba

ETİMEK TATLISI


Çok sevdiğim tatlılardan bir tanesi daha...Sütlü tatlılar arasında sevmediğim yok aslında, ama bu tatlının lezzeti bambaşka.Ben etimekleri ıslatacağım şerbeti karamelize ederek kaynatıyorum.Siz karamel tadını sevmiyorsanız şekerle suyu direk kaynatarak şerbetini hazırlayabilirsiniz.Hem pratik hem lezzetli bir tatlı tarifi istiyorsanız bu tatlı tam size göre... tariŞimdif zamanı.      MALZEMELER
1)1 PAKET TUZSUZ ETİMEK
2)1 SU BARDAĞI ŞEKER
3)2 SU BARDAĞI SU
                                                  MUHALLEBİSİ İÇİN
1)3 SU BARDDAĞI SÜT
2)1 FİNCAN ŞEKER
3)4 YEMEK KAŞIĞI UN
4)1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN 1 PAKET KREM ŞANTİ, 1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ EKSİK SÜT 
                 FINDIK,CEVİZ VEYA ANTEP FISTIĞI
                                                        YAPILIŞI
ETİMEKLERİMİZİ BİR BORCAMA SIRALIYORUZ.BORCAMINIZIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE ETİMEK SAYISI ARTIP AZALABİLİR.
BİR TENCEREDE 1 BARDAK ŞEKERİMİZİ ERİYİP RENGİNİ DEĞİŞTİRENE KADAR KARIŞTIRARAK KARAMELİZE EDİYORUZ. ÜZERİNE 2 BARDAK KAYNAMIŞ SUYUMUZU DÖKÜP 5 DAKİKA KAYNATIYORUZ.ŞERBETİMİZİ ETİMEKLERİMİZİN ÜZERİNE KEPÇE YARDIMIYLA BOŞALTIYORUZ.
DAHA SONRA MUHALLEBİMİZİ HAZIRLAMAYA BAŞLIYORUZ. SÜT,ŞEKER UN VE VANİLYAYI BİR TENCEREYE KOYUP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZİ İYİCE ISLANAN ETİMEKLERİMİZİN ÜZERİNE BOŞALTIYORUZ.
KREM ŞANTİNİN İÇİNE SÜTÜMÜZÜ EKLEYEREK  MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. KREM ŞANTİMİZİ MUHALLEBİMİZ İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA MUHALLEBİMİZİN ÜZERİNE EŞİT BİR ŞEKİLDE DAĞITIYORUZ. ÜZERİNİ FINDIK,CEVİZ YA DA ANTEP FISTIĞIYLA SÜSLEYİP BUZDOLABINA KOYUYORUZ.
DİLİMLEYEREK SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN.                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder