1)2 KG SÜT
2)1 BARDAK PİRİNÇ
3)2 KAŞIK PİRİNÇ UNU
4)1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
5)1 FİSKE DAMLA SAKIZI
6)1,5 BARDAK SU
YAPILIŞI
●ÖNCELİKLE
PİRİNCİMİZİ 1,5 BARDAK SU İLE BİRLİKTE PİRİNÇLERİMİZ YUMUŞAYANA KADAR BİR
TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
●İÇİNE PİRİNÇ UNUMUZU KOYDUĞUMUZ
SÜTÜMÜZÜ BAŞKA BİR TENCEREDE KARIŞTIRARAK KAYNATIYORUZ.PİŞİRDİĞİMİZ PİRİNÇLERİ
DE İÇİNE EKLİYORUZ.
●MALZEMELERİMİZ BİRAZ KOYULAŞMAYA
BAŞLAYINCA ŞEKERİMİZİ DE EKLEYEREK TAMAMEN KOYULAŞINCAYA KADAR DİBİNE TUTMAMASI
İÇİN ARA ARA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
●KOYULAŞAN SÜTLAÇIMIZIN İÇİNE BİR
FİSKE DAMLA SAKIZIMIZI DA ATARAK KARIŞTIRIYORUZ.FIRINA DAYANIKLI KASE YA DA
TOPRAK KAPLARA PAYLAŞTIRIYORUZ.
●FIRIN TEPSİMİZİN İÇİNE BİR MİKTAR SU
KOYARAK KAPLARIMIZI TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ.
●FIRINIMIZIN ÜST IZGARASINI
ÇALIŞTIRARAK SÜTLAÇLARIMIZIN ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA
BUZDOLABINA KOYUP SOĞUK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET
OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder