6 Mart 2013 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

Günaydın herkese...Mutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle yazıma başlamak istiyorum.Bugün sizlerle fırın sütlaç tarifini paylaşacağım.Ben şuruplu tatlılardan ziyade sütlü tatlıları tercih ediyorum.Sütlaçı da çok severim.Hele içinde az birşey damla sakızı olursa kokulu kokulu bayılırım.Ben genelde küçük bir parça damla sakızı atarım sütlaçın içine ama tabi ki tercih meselesi bazı insanlar da hiç sevmezler.                                            MALZEMELER
1)2 KG SÜT
2)1 BARDAK PİRİNÇ
3)2 KAŞIK PİRİNÇ UNU
4)1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
5)1 FİSKE DAMLA SAKIZI
6)1,5 BARDAK SU
                                                            YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PİRİNCİMİZİ 1,5 BARDAK SU İLE BİRLİKTE PİRİNÇLERİMİZ YUMUŞAYANA KADAR BİR TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
İÇİNE PİRİNÇ UNUMUZU KOYDUĞUMUZ SÜTÜMÜZÜ BAŞKA BİR TENCEREDE KARIŞTIRARAK KAYNATIYORUZ.PİŞİRDİĞİMİZ PİRİNÇLERİ DE İÇİNE EKLİYORUZ.
MALZEMELERİMİZ BİRAZ KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA ŞEKERİMİZİ DE EKLEYEREK TAMAMEN KOYULAŞINCAYA KADAR DİBİNE TUTMAMASI İÇİN ARA ARA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
KOYULAŞAN SÜTLAÇIMIZIN İÇİNE BİR FİSKE DAMLA SAKIZIMIZI DA ATARAK KARIŞTIRIYORUZ.FIRINA DAYANIKLI KASE YA DA TOPRAK KAPLARA PAYLAŞTIRIYORUZ.
FIRIN TEPSİMİZİN İÇİNE BİR MİKTAR SU KOYARAK KAPLARIMIZI TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ.
FIRINIMIZIN ÜST IZGARASINI ÇALIŞTIRARAK SÜTLAÇLARIMIZIN ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA BUZDOLABINA KOYUP SOĞUK SERVİS EDİYORUZ.
                                                AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder