27 Haziran 2013 Perşembe

AYVA REÇELİ

  ZÜRAFANIN DÜŞKÜNÜ BEYAZ GİYER KIŞ GÜNÜ MİSALİ BEN DE TAM TERSİ BİR DURUM SERGİLEYİP YAZ GÜNÜ AYVA REÇELİ TARİFİNİ YAYINLIYORUM. SEBEBİNİ SORARSANIZ YENİ YAPTIM. NASIL YANİ DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM. EVİMDE
MERDİVEN ALTINDA BİR KİLERİM VAR. EN SON ALDIĞIM AYVALAR; ÇİLEKLER,ERİKLER ÇIKINCA PABUCU DAMA ATILMIŞ MİSALİ ORADA ÖYLECE BEKLİYORLARDI.ATMAYA KIYAMADIM FIRSAT BULUP BİR TÜRLÜ DE REÇELİ YAPAMAMIŞTIM. GEÇEN GÜN AKLIMA GELİVERDİ. BAKTIM HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞLAR.KOYULDUM REÇELİ YAPMAYA...BELKİ ÇOK BEKLEDİĞİ İÇİN BELKİ DE AYVASINDAN RENGİ ÇOK KOYU OLMADI AMA TADI YERİNDE.AYVALARIN MİKTARINI BİLMEDİĞİMDEN ŞEKERİNİ GÖZ KARARI KOYDUM.AMA SİZ YAPARKEN 1 KG AYVAYA 1 KG ŞEKER KOYUN,DAHA DA ŞEKERLİ İSTERSENİZ ŞEKER MİKTARINI ARTTIRABİLİRSİNİZ AMA O ZAMAN İNSANI BAYIYOR BANA GÖRE.TERCİH TABİ Kİ SİZİN.AYVA REÇELİNİ YAPARKEN ÇEKİRDEKLERİNİ ATMAYIP İÇİNE KOYUYORUZ.BEN BAHÇEMDEKİ AYVA AĞACINDAN 5-6 YAPRAK KOPARIP ONLARI DA İÇİNE KOYDUM.SİZ DE KOYARSANIZ YAPRAKLAR DA RENK VERİYOR.KAYNATTIKTAN SONRA ÇIKARIP ATIYORSUNUZ. BEN İÇİNE 1 DAL ÇUBUK TARÇIN BİRKAÇ KARANFİL DE ATTIM. MİS GİBİ KOKULU OLDU.ÇOK FAZLA KAYNATMADIM.TEPSİYE DÖKÜP GÜNEŞTE 1 GÜN BEKLETTİM. KAYNADIKTAN SONRA SULU OLDUĞUNA BAKMAYIN. ÇEKİRDEKLER JÖLESİNİ SALDIKTAN SONRA KOYULAŞIYOR.AYVALARI İNCE İNCE DİLİMLEYİP ÜZERİNE 3 BARDAK KADAR SU KOYDUM VE AYVALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR KAYNATTIM.SONRA ŞEKERİNİ KOYUP 10-15 DAKİKA DAHA KAYNATTIM. SABAHA KADAR TENCEREDE BEKLEDİ.SABAH KIVAMINI ALMIŞTI ZATEN.TEPSİYE DÖKÜP 1 GÜN DE GÜNEŞTE BEKLETTİM.KAVANOZA DOLDURUP BUZDOLABINA ATTIM.KAHVALTIDA AFİYETLE YEMEYE BAŞLADIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder