27 Haziran 2013 Perşembe

MEYHANE USULÜ BULGUR PİLAVI


KARBONHİDRAT DEĞERİ DÜŞÜK, PROTEİN MİKTARI FAZLA OLAN BULGUR SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEMİZ GEREKEN BİR BESİN.LİF ORANI DA OLDUKÇA FAZLA PİRİNÇ PİLAVI YERİNEBULGURU TERCİH ETMEMİZ SAĞLIK AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ.PİRİNÇ PİLAVI KANDAKİ ŞEKER ORANINI ARTTIRIRKEN, BULGUR VÜCUDUMUZUN LİF İHTİYACINI KARŞILIYOR.BEN KURU BULGUR PİLAVINDAN ZİYADE MEYHANE USULÜ DOMATESLİ BİBERLİ BULGUR PİLAVINI DAHA ÇOK SEVİYORUM.
                                                                MALZEMELER

1)1 ORTA BOY SOĞAN

2)2-3 ADET DOMATES

3)2-3 ADET SİVRİ YEŞİL BİBER

4)DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA BULGUR

5)ZEYTİNYAĞI

6)1’ER KAŞIK DOMATES VE BİBER SALÇASI

7)TUZ

                                                     YAPILIŞI


●SOĞANLARI ÇOK KÜÇÜK DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KAVURUYORUZ.

●İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİ KOYUP 1-2 DAKİKA KAVURUYORUZ.

●KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİMİZİ DOMATESLER ÖLÜNCEYE KADAR ÇEVİRİYORUZ.

●SALÇAMIZI, TUZUMUZU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.

●BULGURUMUZU EKLEYİP GÜZELCE HARMANLIYORUZ.ÜZERİNİ BİR PARMAK GEÇECEK ŞEKİLDE KAYNAR SU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder