23 Mayıs 2013 Perşembe

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

                                     
MALZEMELER


1)1 KASENİN YARISI KADAR TEL ŞEHRİYE

2)1 PARÇA KALÇALI BUT

3)2 KAŞIK BİBER YA DA DOMATES SALÇASI

4)2-3 KAŞIK UN

5)3-4 KAŞIK TEREYAĞI

6)TUZ, KIRMIZI BİBER

7)YARIM LİMON SUYU

                                     YAPILIŞI

 ●ÖNCELİKLE TAVUĞUMUZU BİR TENCEREDE 3-4 BARDAK SUYLA HAŞLIYORUZ.HAŞLANAN TAVUĞUMUZU BİR TABAĞA ALIP KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIYORUZ.

●TEREYAĞIMIZI TENCEREYE ALIP ERİTİYORUZ.UNUMUZU ERİYEN YAĞIMIZLA BİRLİKTE UNU KOKUSU GEÇENE KADAR KAVURUYORUZ.BİRAZ TAVUK SUYUMUZDAN EKLEYEREK UNUMUZU İNCELTİYORUZ.

●KIRMIZI BİBERİMİZİ VE SALÇAMIZI DA EKLEYEREK UN TOPAKLARI GİDENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ. BU AŞAMADA EL BLENDER’İ KULANABİLİRİZ. DAHA SONRA KALAN TAVUK SUYUMUZU VE BİR BARDAK NORMAL SUYUMUZU TENCEREYE ALIP KAYNAMASINI BEKLİYORUZ.

●TEL ŞEHRİYELERİMİZİ KAYNAYAN SUYA ATARAK ÇORBAMIZI PİŞİRİYORUZ.İÇİNE TAVUKLARIMIZI DA KATARAK BİR GÜZEL KARIŞTIRIYORUZ. EN SO YARIM LİMON SUYUMUZU DA ÇORBAMIZA EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ. ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder