19 Haziran 2013 Çarşamba

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

BAHÇEMDE TAZECİK BÖĞÜRTLENLER MUHTEŞEM RENKLERİYLE SALKIM SALKIM OLMUŞKEN BÖĞÜRTLENLİ BİR PASTA YAPMAK ŞART OLDU.AŞAĞIDA FOTOĞRAFLARI VE TARİFİYLE PASTAMIZA BİR GÖZ ATALIM.

                                     KEK MALZEMELERİ

1)5 YUMURTA

2)1,5 BARDAK ŞEKER

3)1 BARDAK UN

4)1 BARDAK BUĞDAY NİŞASTASI

5)1 PAKET VANİLYA

6)1 PAKET KABARTMA TOZU

ARA KREMA İÇİN BEN BU SEFER DR. OETKER’İN DOLGU KREMASINI KULLANDIM.
ÜZERİ İÇİN DE 1 PAKET KAYMAK TADINDA,1 PAKET SADE KREMŞANTİ KULLANDIM.

                                         YAPILIŞI

●5 YUMURTA VE ŞEKERİ 10-15 DAKİKA MİKSERLE KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ.ÖZELLİKLE PASTA KEKLERİNDE YUMURTA VE ŞEKERİN UZUN SÜRE ÇIRPILMASI ÖNEMLİ HEM DAHA ÇOK KABARMASINI HEM DE YUMURTA KOKUSUNUN AZALMASINI SAĞLIYOR.

●UN,NİŞASTA VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU AYRI BİR KAPTA İKİ DEFA ELEKTEN GEÇİRİYORUZ.

●UNLU KARIŞIMIMIZI ÇIRPTIĞIMIZ KARIŞIMIMIZA EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ. BU AŞAMADA KEKİMİZİN SÖNMEMESİ İÇİN YAVAŞÇA VE AZ SÜRELİ ÇIRPIYORUZ.

●KEK HAMURUMUZU  28 CM KELEPÇELİ KABA AKTARIP 170˚ ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA  PİŞİRİYORUZ. İLK YARIM SAAT FIRINIMIZIN KAPAĞINI AÇMIYORUZ.SONRA KÜRDAN TESTİYLE KONTROLÜMÜZÜ YAPABİLİRİZ.KEKİMİZ FIRINDA PİŞERKEN ARAKREMAMIZI ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLAYIP BUZDOLABINA ATIYORUZ.                                                                                                                                                                                                                                

KREM ŞANTİLERİMİZİ DE BİR KABA BOŞALTIP ÜZERİNE 2,5 ÇAY BARDAĞI SÜT KOYARAK YOĞUN KIVAMDA HAZIRLAYIP BUZDOLABINA ATIYORUZ.

               FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ KEKİMİZİN ÜZERİNE BİR TEPSİ KAPATARAK TERLEYEREK SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.KEKİMİZ SOĞUDUKTAN SONRA ORTADAN KESEREK İKİ KATA AYIRIYORUZ. İSTEĞE BAĞLI OLARAK NESCAFELİ YADA ŞEKERLİ SUYLA KEİMİZİ ISLATABİLİRİZ.BEN SERT DOKULU DAHA ÇOK SEVDİĞİM İÇİN ISLATMIYORUM.ARA KREMAMIZI KEKİMİZİN ALTTA KALACAK PARÇASININ ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA SIVIYORUZ.ÜZERİNE DİĞER KEKİMİZİ KOYARAK KREMŞANTİMİZİ YANLARA VE ÜSTE EŞİT MİKTARLARDA SICIYORUZ.

             ÜST SÜSLEME İÇİN BEN BÖĞÜRTLENLERİ DİZDİM. İKİ AVUÇ KADAR BÖĞÜRLENİ DE 5 TATLI KAŞIĞI ŞEKERLE BİRLİKTE BLENDERDEN GEÇİRDİM VE OLUŞAN SOSU PASTAMIZIN ÜZERİNE DÖKTÜM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder