27 Haziran 2013 Perşembe

ÇİLEKLİ JÖLELİ İRMİK TATLISI


SICAK YAZ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ SERİNLETECEK BİR TATLI TARİFİ DAHA...HADİ TARİFE BİR GÖZ ATALIM.
                                                     MALZEMELER


1)9 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK

2)12 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

3)1 PAKET VANİLYA

4)1 KG SÜT

5)DR. OETKER ÇİLEKLİ BİTKİSEL JÖLE

6)9-10 ADET ÇİLEK

                                                      YAPILIŞI


●SÜTÜMÜZÜ BİR TENCEREYE BOŞALTIYORUZ.

●ÜZERİNE İRMİK,ŞEKER VE  VANİLYAMIZI DA KOYUP İYİCE KOYULAŞIP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
●KOLAY ÇIKABİLMESİ İÇİN SUYLA ISLATTIĞIMIZ DİKDÖRTGEN BORCAMIMIZA  MUHALLEBİMİZİ BOŞALTIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

●ÇİLEKLERİMİZİ İSTER DOĞRAYARAK İSTER BÜTÜN OLARAK MUHALLEBİMİZİN ÜZERİNE SIRALIYORUZ.

●2 SU BARDAĞI SUYU KAYNATIP BİR KABA ALIYORUZ.JÖLEMİZİN TAMAMINI KAYNAR SUYA BOŞALTIP ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIYORUZ.

●JÖLEMİZİN BİRAZ ILIMASINI BEKLİYORUZ.SERTLEŞMEDEN MUHALLEBİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜP BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder