18 Haziran 2013 Salı

KÖZLENMİŞ PATLICAN TURŞUSU

EN SEVDİĞİM MEVSİM NİHAYET GELDİ.MİS GİBİ KOKULU TAZECİK SEBZELER,BOL ÇEŞİTLİ MEYVELER...TAZECİK TOPAN PATLICANLARLA YAPILMIŞ TURŞUNUN DA TADINA DOYUM OLMAZ HANİ.MANGAL MEVSİMİ DE GELDİ. PATLICANLARI MANGALDA İÇLERİ YUMUŞACIK OLANA KADAR KÖZLÜYORUZ.SONRA BİR KAŞIK YARDIMIYLA PATLICANLARIMIZIN İÇLERİNİ ALIYORUZ.DİĞER BİR TARAFTA BLENDER'E YAĞIMIZI,TUZUMUZU VE ARZU ETTİĞİMİZ KADAR SARIMSAĞI KOYARAK AĞARANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA LİMONUMUZU VEYA GORUK EKŞİMİZİ DE KOYARAK BİRAZ DAHA  KARIŞTIRIYORUZ. KÖZLEYİP DOĞRADIĞIMIZ PATLICANLARIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.BUZDOLABINDA BİR GÜN BEKLEDİKTEN SONRA SERVİS EDERSEK PATLICANLAR SOSUYLA İYİCE ÖZDEŞLEŞİYOR VE DAHA LEZZETLİ OLUYOR. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder