26 Haziran 2013 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ

    
YEDİĞİMİZ,İÇTİĞİMİZ HERŞEYİN HORMONLU OLDUĞU GÜNÜMÜZDE, HORMONSUZ OLDUĞU İÇİN GÜVENLE YİYEBİLECEĞİMİZ EN GÜZEL MEYVELERDEN BİRİSİ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR ÇİLEK.ÇİLEKLERİN SON YILLARDA İRİLEŞMİŞ OLMASININ SEBEBİYSE DEĞİŞİK BİR CİNSİN YETİŞTİRİLİYOR OLMASI. MANTIK OLARAK DÜŞÜNÜRSEK BİR GÜNDEN FAZLA DAYANMAYAN ÇİLEK BİR DE HORMON VERİLSEYDİ 1 SAAT DAYANMAZDI HERHALDE.O ZAMAN KISA SÜRELİ BİR DÖNEM YETİŞEN ÇİLEĞİ BOL BOL TÜKETELİM. ÇİLEK; PASTASI,REÇELİ,YEMESİ,KOKUSU,RENGİ HERŞEYİYLE GÜZEL...
BEN REÇELLERİ ÇOK KAYNATMAK YERİNE AZ KAYNATIP GÜNEŞTE KOYULAŞTIRMAYI TERCİH EDİYORUM.1 KG KÜÇÜK SEÇİLMİŞ ÇİLEK 1 KG ŞEKERLE 10-15 DAKİKA KAYNATILIR,ÜZERİNİN KÖPÜKLERİ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ALINIR.OCAKTAN İNMEYE YAKIN YARIM LİMON SIKILIR.BİR TEPSİYE BOŞALTILIR,ÜZERİNE TÜLBENT ÖRTÜLÜP 1-2 GÜN KIVAM ALINCAYA KADAR GÜNEŞTE BEKLETİLİR.KAVANOZLARA BOŞALTILIP SERİN BİR YERDE SAKLANIR.BUZDOLABINDA SAKLAMAK DAHA İYİ ANCAK YAZIN KAVUN,KARPUZ VE DİĞER MEYVE ÇEŞİTLERİ FAZLASIYLA YER KAPLADIĞI İÇİN PEK MÜMKÜN OLMUYOR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder