1)125 GR MARGARİN YADA TEREYAĞI
2)2 SU BARDAĞI UN
3)2 SU BARDAĞI ŞEKER
4)1 LİTRE SÜT
5)1 PAKET VANİLYA
6)1-2 ADET MUZ
7)HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
●125 GR YAĞIMIZI BİR TENCEREDE ERİTİYORUZ.
●2 BARDAK UNUMUZU İÇERİSİNE KOYUP UNUMUZU KAVURUYORUZ.
●ŞEKERİMİZİ VANİLYAMIZI VE SÜTÜMÜZÜ DE İLAVE EDEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ.
●MUHALLEBİMİZİ 5 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.ILIDIKTAN SONRA BUZDOLABINA KOYUP 7-8 SAAT DİNLENDİRİYORUZ.
●MUZLARIMIZI DİLİMLİYORUZ.ELİMİZİ ISLATIP ISLATIP SERTLEŞMİŞ OLAN MUHALLEBİMİZDEN PARÇALAR KOPARTIYORUZ.
●MUHALLEBİMİZİN ORTASINA BİR PARÇA MUZ KOYUP YUVARLIYORUZ.DAHA SONRA HER YERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ.
HEM GÖRÜNTÜ HEM LEZZET OLARAK ÇOK GÜZEL, HAFİF BİR TATLI.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder