26 Haziran 2013 Çarşamba

KARTOPU TATLISI

   
YAZ SICAKLARININ BASTIRDIĞI ŞU GÜNLERDE HEM HAFİF, HEM LEZZETLİ ALTERNATİF BİR TATLI İSTEYENLER İÇİN MUHTEŞEM BİR TAT...                                       MALZEMELER

1)125 GR MARGARİN YADA TEREYAĞI

2)2 SU BARDAĞI UN

3)2 SU BARDAĞI ŞEKER

4)1 LİTRE SÜT

5)1 PAKET VANİLYA

6)1-2 ADET MUZ

7)HİNDİSTAN CEVİZİ

                                       YAPILIŞI


●125 GR YAĞIMIZI BİR TENCEREDE ERİTİYORUZ.

●2 BARDAK UNUMUZU İÇERİSİNE KOYUP UNUMUZU KAVURUYORUZ.
●ŞEKERİMİZİ VANİLYAMIZI VE SÜTÜMÜZÜ DE İLAVE EDEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ.
●MUHALLEBİMİZİ 5 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.ILIDIKTAN SONRA BUZDOLABINA KOYUP 7-8 SAAT DİNLENDİRİYORUZ.
●MUZLARIMIZI DİLİMLİYORUZ.ELİMİZİ ISLATIP ISLATIP SERTLEŞMİŞ OLAN MUHALLEBİMİZDEN PARÇALAR KOPARTIYORUZ.
●MUHALLEBİMİZİN ORTASINA BİR PARÇA MUZ KOYUP YUVARLIYORUZ.DAHA SONRA HER YERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ.
HEM GÖRÜNTÜ HEM LEZZET OLARAK ÇOK GÜZEL, HAFİF BİR TATLI.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder