MALZEMELER
1)BİR ŞİŞE DOMATES
2)2 KAŞIK TEREYAĞI
3)2 TEPELEME KAŞIK UN
4)1 BARDAK SÜT
5)KAŞAR PEYNİRİ
6)SEVDİĞİNİZ YOĞUNLUĞA GÖRE ALDIĞI KADAR SU
7)BİR-İKİ KAŞIK DOMATES SALÇASI
YAPILIŞI
●BEN KENDİ YAPTIĞIM KONSERVEYİ KULLANDIĞIM İÇİN ÖNCELİKLE RENDE DOMATESLERİ TEL SÜZGÜDEN GEÇİRİYORUM. KALAN ÇEKİRDEK KISMINI ATIYORUM.
●İKİ KAŞIK TEREYAĞINI BİR TENCEREDE ERİTİP UNU EKLİYORUM. UN KOKUSU KAYBOLANA KADAR KAVURUYORUM
●SALÇAMIZI VE SUYUMUZUN AZ BİR KISMINI EKLİYORUZ.UNUN TOPAKLANMAMASI İÇİN HIZLICA KARIŞTIRIYORUZ.EĞER TOPAKLANIRSA BLENDERLA DA KARIŞTIRABİLİRSİNİZ.KALAN SUYUMUZU VE SÜTÜMÜZÜ DE EKLEYİP KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRIYORUZ.
●BEN KAYNADIKTAN SONRA ÇOK AZ TEL ŞEHRİYE DE EKLİYORUM.ÇORBANIN SU MİKTARINI KENDİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ BEN ÇORBALARI SU GİBİ DEĞİL DE BİRAZ YOĞUN SEVERİM.SÜT DAHA YOĞUN VE LEZZETLİ OLMASINI SAĞLIYOR SİZ SÜT SEVMİYORSANIZ SADECE SUYLA DA YAPABİLİRSİNİZ.BİR TAŞIM KAYNAYIP YOĞUNLAŞTIKTAN SONRA ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR.SERVİS SIRASINDA ÜZERİNE BİRAZ DA KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ TAMAMDIR.
SICACIK İÇELİM. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder