5 Şubat 2013 Salı

ÜZÜMLÜ KAĞITLI KEK

Çocukluğumdan beri kağıtlı kekleri hele bir de üzümlü olursa çok severim. Şubat tatili dolayısıyla görümcem de bizde.Evde çocuk çok olunca, hem pratik hem de servisi kolay olduğu için kağıtta kek yapayım dedim. Çocuklar bayıla bayıla yediler.Tarifini az çok herkes biliyordur ve çok farklı tarifleri de var. Ben en çok yoğurtlu olan tarifi yapıyorum,daha geç bayatlıyor.

                                                              MALZEMELER


●2 YUMURTA

●1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

●1 ÇAY BARDAĞI TAZE YOĞURT

●1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

●1 PAKET VANİLYA

●1 PAKET KABARTMA TOZU

●1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

●1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM

●İSTEĞE GÖRE İÇİNE CEVİZ DE KONULABİLİR

●ALDIĞI KADAR UN(BEN TEPELEME 7 KAŞIK KOYDUM)


                                                    YAPILIŞI

1) ODA SICAKLIĞINDAKİ YUMURTALARI ŞEKERLE 10 DAKİKA KADAR ÇIRPIYORUZ.

2) YOĞURT,SIVI YAĞ,VANİLYA VE TARÇINI DA KOYARAK YAĞ ÖZDEŞLEŞENE KADAR ÇIRPIYORUZ.

3) ÖNCEDEN KABARTMA TOZUYLA KARIŞTIRARAK ELEMİŞ OLDUĞUMUZ UNU DA BU KARIŞIMA EKLİYORUZ.

4) EN SON ÜZÜM VE CEVİZİMİZİ DE KARIŞIMA EKLEYİP KAŞIKLA MALZEMELERİN HAMURA EŞİT BİR ŞEKİLDE KARIŞMASINI SAĞLIYORUZ.

5)MUFFİN KAPLARININ İÇİNE KAĞITLARIMIZI YERLEŞTİRİP TEPSİYE ÖNCEDEN DİZMİŞTİK.HAMURUMUZDAN 1’ER KAŞIK ALIP KAĞITLARIMIZIN YARISINA GELECEK ŞEKİLDE DOLDURUYORUZ.

6)180˚ ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZA ATIYORUZ. BEN YARIM SAAT PİŞİRDİM. PİŞME SÜRESİNİ HERKES KENDİ FIRININA GÖRE AYARLAMALI.BAZI FIRINLAR GEÇ YADA DAHA ERKEN ISINABİLİYOR.KÜRDAN TESTİYLE KONTROL EN GÜZELİ.FIRINDA ÇOK FAZLA KALMAMALI ÜZERİ SERTLEŞİR.
                                                                                           AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder