8 Şubat 2013 Cuma

TAHİNLİ ALAÇATI KURABİYESİ

Son günlerde tahine takmış durumdayım.Çok sevdiğim sevgili arkadaşım  Yasemin'in bir tarifini paylaşmak istiyorum bugün.Kendisi de bir mutfak delisidir, çok beceriklidir. Ne zaman bir araya gelsek ev yemekleri ve ikramlıklar yapan butik küçük bir dükkan açmayı hayal ederiz.Kim bilir belki birgün gerçekleşir! Yasemin yazlıklarında bir pazar kahvaltısında Figen sana birşey tattırmak istiyorum bayılacaksın dedi.Migros'tan almış Alaçatı kurabiyeleri adı altında satılıyormuş.İncecik baklava yufkaları arasında tahin ve cevizin vazgeçilmez uyumu... Gerçekten çok hafif ve muhteşem bir lezzetti. Daha sonra becerikli arkadaşım markette her zaman bulamadığı için tarifi kendisi uygulamaya karar vermiş,sonuç tabii ki harika...Geçen gün benim de aklıma düşüverdi bu alaçatı kurabiyesi,işten çıkışta Bim'e uğrayıp baklava yufkasını aldım.Dün akşam da yaptım,görümcem ve çocuklar eline sağlık diye diye yediler. Hatta Funda(görümcem) ben bu tabağın içindekilerin hepsini yiyebilirim dedi ve çoğunu da yedi.
                              MALZEMELER


●1 PAKET BAKALAVALIK YUFKA(BİM DE SATILIYOR)

●1 SU BARDAĞI TAHİN

●2 SU BARDAĞI İYİCE EZİLMİŞ CEVİZ İÇİ

●YARIM SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA ŞEKER(ŞEKERİ DAMAK TADINIZA GÖRE AZALTIP ÇOĞALTABİLİRSİNİZ)

●1 SU BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ
                                                   
●1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

● ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

                                              YAPILIŞI

1)1 SUBARDAĞI TAHİNİ BİR KABA BOŞALTIYORUZ,İÇİNE CEVİZİ VE TARÇINI KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.

2)SIVI YAĞIMIZI DA TAHİNLİ KARIŞIMIN İÇİNE BOŞALTIP TAHİNİ İNCELTİYORUZ. TAHİNİMİZ HALA ÇOK KOYU KIVAMDAYSA BİRAZ DAHA YAĞ EKLEYEREK YUFKALARIN ARASINA RAHAT SÜRÜLEDİLECEK KIVAMA GETİRMEMİZ GEREKLİ.(BAZI TAHİNLER ÇOK KOYU OLABİLİYOR)

3)EN SON KARIŞIMIMIZA ŞEKERİ DE EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.BÖYLECE İÇİMİZ HAZIRLANMIŞ OLUYOR.

4)BAKLAVALIK YUFKALARIMIZDAN BİR TANESİNİ ALIYORUZ.YUFKANIN HERYERİNE KARIŞIMIMIZDAN SÜRÜYORUZ.ÇOK FAZLA DÖKMÜYORUZ .SADECE YUFKANIN ÜZERİ KAPLANACAK KADAR.EĞER ÇOK DÖKERSEK YUFKALARIN ARASINDAN TAŞAR.

5)ÜZERİNE İKİNCİ YUFKAMIZI KOYUP TEKRAR KARIŞIMIMIZDAN SÜRÜYORUZ. HER SEFERİNDE AYNI İŞLEMİ YAPARAK 4 YUFKAYI ÜSTÜSTE KOYUYORUZ. YUFKALARI SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ KATLIYORUZ.

6)OLUŞAN RULOMUZU İKİ PARMAK KALINLIĞINDA VEREVİNE BAKLAVA KESER GİBİ KESİP TEPSİMİZE SIRALIYORUZ.ARALARDA BOŞLUK BIRAKMAYA GEREK YOK.BİR RULO YAN YANA TEPSİNİN BİR SIRASINA SIĞIYOR.DİLERSENİZ BÜTÜN RULOLARI YAPIP,KESME İŞLEMİNİ EN SON TEPSİDE DE YAPABİLİRSİNİZ.

7)HARCIMIZ BİTENE KADAR BU İŞLEMLERİ TEKRARLIYORUZ.BEN YUFKALARIN HEPSİNİ KULLANMADIM.ZİRA ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.DAHA SONRA 180˚ ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZDA ÜZERİ ÇOK HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.

8)FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ TEPSİYİ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. BİRAZ ILIDIKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİYORUZ .AFİYETLE YEMEYE BAŞLIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder