MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN
1)1 SU BARDAĞI UN
2)1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
3)250 GR MARGARİN YA DA TEREYAĞI
4)1 KG SÜT
5)1 PAKET VANİLYA
6)1 PAKET KAYMAK TADINDA KREM ŞANTİ
7)ARZU EDİLİRSE KÜÇÜK BİR PARÇA DAMLA SAKIZ
KADAYIF İÇİN
1)200 GR TEL KADAYIF(KİPA’DA KRAL MARKA PAKET İÇİNDE OLANI TAVSİYE EDERİM,EĞER YUMUŞAK OLAN TEL KADAYIFTAN ALIRSANIZ BİR GECE DONDURUCUDA BEKLETİP UFALAMANIZ GEREKİR)
2)3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
3)1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ EZİLMİŞ
YAPILIŞI
1) ÖNCELİKLE 3 KAŞIK TEREYAĞINI BİR TAVADA ERİTİYORUZ.ÜZERİNE İYİCE UFALADIĞIMIZ KADAYIFLARI EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KADAYIFLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ. BU AŞAMA ÇOK ÖNEMLİ, EĞER SÜREKLİ KARIŞTIRMAZSAK KADAYIFLAR HEMEN YANABİLİR.
2)PEMBELEŞEN KADAYIFLARIN ÜZERİNE CEVİZİMİZİ DE EKLEYİP HARMANLIYORUZ. TAVAMIZI BİR KENARA ALIP MUHALLEBİMİZİ YAPMAYA KOYULUYORUZ.
3)250 GR YAĞIMIZI ERİTİYORUZ. 1 BARDAK UNUMUZU ERİYEN YAĞIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜP UN KOKUSU KAYBOLUNCAYA KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KAVURUYORUZ.
4)ŞEKERİMİZİ,VANİLYAMIZI VE SÜTÜMÜZÜ DE EKLEYEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA KREM ŞANTİMİZİ VE DAMLA SAKIZIMIZI DA EKLEYEREK MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
5)KAVRULAN KADAYIFIMIZIN BİR KISMINI DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDEKİ BORCAMIMIZIN ALTINA İNCE BİR KAT AKTARIYORUZ. ÜZERİNE MUHALLEBİMİZİ DÖKÜYORUZ. MUHALLEBİMİZ BİRAZ SOĞUYUNCA EN ÜSTÜNE KALAN KADAYIFIMIZI DA DÖKÜP.BUZDOLABINDA 2-3 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder