21 Şubat 2013 Perşembe

ŞEKER HAMURLU KURABİYE TARİFİ


Günaydın.Herkesin günü aydın olsun.İçi huzur, mutluluk dolsun. Son günlerde mutfaktan çıkamıyorum,birkaç tarifi biriktirip sizlerle paylaşıyorum. Dün akşam yine bebek kurabiyeleriyle uğraştım. Onlarla uğraşırken kızım, anne birlikte benim sevdiğim kekten yapalım diye tutturdu.Ben de peki yapalım dedim. Mutfakta işim bittiğinde saat 23.00 olmuştu. Önce bebek kurabiyelerimin fotoğraflarını ve kurabiyesinin tarifini sizlerle paylaşayım.
                                       MALZEMELER

1)250 GR TEREYAĞI

2)1,5 BARDAK ŞEKER

3)2 YUMURTA

4)BİR LİMON KABUĞU RENDESİ

5)BİR PAKET VANİLYA

6)5 BARDAK UN

                                                               YAPILIŞI


●ÖNCELİKLE ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞIMIZI BİR KABA ALIYORUZ.ÜZERİNE YUMURTALARIMIZI KIRIYORUZ.

●ŞEKERİMİZİ DE KABIMIZA DÖKEREK BİR GÜZEL YOĞURUYORUZ.DAHA SONRA LİMON KABUĞU RENDEMİZİ,VANİLYAMIZI DA EKLİYORUZ.

●UNUMUZU MUTLAKA İKİ DEFA ELEKTEN GEÇİRİYORUZ.DAHA SONRA KARIŞIMIMIZA UNUMUZU DA YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİYORUZ VE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.EĞER HAMURUNUZ HALA ELİNİZE  YAPIŞIYORSA UN MİKTARINI BİRAZ DAHA ARTTIRABİLİRSİNİZ.ZİRA BAZEN ODA SICAKLIĞININ DURUMU VE ELLERİNİZİN SICAKLIĞI DA DEVREYE GİRİNCE 5 BARDAK UN YETERLİ OLMAYABİLİYOR.

●HAMURUMUZDAN PARÇALAR KOPARTIP MERDANEYLE BİRAZ İNCELTİP İSTEDİĞİMİZ KALIPLARLA KESİYORUZ.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİMİZE DİZİP ÖNCEDEN 180˚ ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF PEMBE BEYAZ OLANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

●PİŞEN KURABİYELERİMİZİ HEMEN FIRINDAN ÇIKARTIP TEL IZGARANIN ÜZERİNE KOYUYORUZ Kİ TERLEYİP YUMUŞAMASIN.KITIR KITIR KALSIN.

●İYİCE SOĞUYAN KURABİYELERİMİZİ, RENK RENK ŞEKER HAMURLARIYLA DİLEDİĞİMİZ GİBİ SÜSLÜYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder